İran'da 250 Bin Dolar Yatırım Şartı İle Oturma İzni

İran'da 250 Bin Dolar Yatırım Şartı İle Oturma İzni

İran Devleti, kendi ülkerine yatırım yapan yabancı yatırımcılara oturma izni çıkardı.

DÜNYA - 2018-10-03 01:31:58

Eda Ağaçlık/ Ajansgazete.com

İran Devleti, kendi ülkerine yatırım yapan yabancı yatırımcılara oturma izni çıkardı.Oturma iznin şartı ise 250 bin Dolar karşılığında yatırım yapılması.İran'a 250 bin dolar karşılığında yatırım yapan yabancılar iranda 5 yıl ikamet izni kazanacak.

250 BİN DOLAR YATIRIM YAPAN YABANCILAR İRAN'DA 5 YIL OTURABİLECEK

İran 250 bin dolar yatırım yapan yabancılara 5 yıllık oturum izni verilmesini onayladı.2016 yılının şubat ayında ise buna benzer bi kanun İran tarafından çıkarılmıştı.2016 yılında çıkarılan kanunda 300 bin dolar yatırım yapan yabancılara 3 yıl oturma izni veriliyordu.

AMAÇ YABANCI YATIRIMCI ÇEKMEK

İran'ın bu kararı almasının en büyük sebeplerinden biri ise yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı ülkeye dolar ve yabancı yatırımcı çekebilmek.

Kaynak: Ajansgazete.com

Yorum
DİĞER HABERLER